Clery Eper palánta

Részletek
Fényes, világospiros szemek, lédús és illatos gyümölcsök. Ha Clery eper palántát ültet, akkor ilyen termésre számíthat a saját kertjében, amit akár a helyszínen jóízűen el is fogyaszthat. Ez a típus a betegségekkel szemben igen ellenálló, fóliás és szabadföldi termesztésre egyaránt alkalmas.

A tápanyagban gazdag, jó vízellátottságú talajt kedveli, a frissen elültetett palántákat különösen érdemes jól megöntözni. Ez a fajta eper a levél és gyökérbetegségekkel szemben nagyon jó ellenálló képességgel rendelkezik.

A terméséről általánosságban elmondhatóm hogy egységesen közepes nagyságúak, az elaprózódásra pedig nem hajlamosak. Az eprek május végén, június elején érnek, bőségesen termő fajta, így a friss fogyasztás és konyhai felhasználás mellett akár dzsemek, lekvárok, szörpök is készülhetnek belőle. Édes íze miatt a gyerekek körében is nagy kedvencnek számít. Amellett, hogy finom a termése, esztétikai értéke is magas, hiszen a zöld levelek között megbúvó piros eper szemek felejthetetlen látványt nyújtanak érés idején.
Adatok
Cikkszám
001-1076