Sárga virágú leander

Részletek
Ha létezik legendás szépségű növény, amelynek a története több ezer évre nyúlik vissza, akkor a leandert mindenképpen meg kell említeni. Ez a sárga virágú szépség már önmagában is képes valódi mediterrán hangulatot kölcsönözni a kertnek.

Mivel nehezen viseli a téli fagyokat, mindenképpen érdemes dézsába ültetni, hogy a hideg évszakban védett helyre tudja vinni. Ennek hála pedig valójában bárhol helyet találhat ezeknek a sárga szépségeknek az elő-vagy hátsókertben, a teraszon vagy balkonon egyaránt.

Sőt, a kertben futó járdát is szegélyezheti a segítségével. Ültetése kezdő kertészkedők számára is ajánlott, bár nem szabad elfelejteni, hogy mennyire fontos odafigyeli a sárga virágú leander igényeire, különösen ha évszakváltásról vagy ültetésről van szó. Ideális körülmények mellett 1,8 – 4 méter magasra is megnőhet ez a növény.

A legendás szépségű virágai mellett lándzsa alakú leveleivel is ékesíti környezetét, valódi egzotikummá varázsolva birtokát, ahol a testnek és léleknek is jól esik időt tölteni.
Adatok
Cikkszám
001-1074