Dupla szirmú, sárga virágú leander

Részletek
Ha létezik kiemelkedően szép és különleges fajtája a leandereknek, akkor az mindenképpen a dupla szirmú változata, amely júniustól folyamatosan virágzik. Semmihez sem hasonlítható illatával és sárga színével pedig mindenkit hamar levesz a lábáról. Ráadásul nincs olyan otthon, ahol ne lenne helye a dupla szirmú, sárga virágú leandernek, hiszen dézsába ültetve teraszokon, erkélyeken, de az elő-és hátsókertben is tökéletesen érzik magukat és egész nyár során teljes pompájuknak díszítenek.

Mivel érzékeny a fagyra, a telet mindenképpen védett, hűvös helyen kell töltenie, ám amint felmelegszik a levegő, újra ki lehet vinni a szabadba. Nem véletlen, hogy már az ókorban is kedvelt dísznövény volt.

Ha szeretné, hogy mindig bőséges virágzuhataggal örvendeztesse meg a leander, ajánlott minden tavasszal visszametszeni és ettől az időszaktól kezdve megfelelő tápoldattal és vízzel ellátni. A leander bőségesen meghálálja majd a gondoskodást, biztos lehet abban, hogy még a szomszédok is csodájára járnak majd az édeskés illatú, dekoratív növénynek.
Adatok
Cikkszám
001-1071