Susan Nagyvirágú liliomfa

Részletek
A Susan nagyvirágú liliomfa vagy más néven csillagvirágú liliomfa kifejezetten alacsony dísznövény, mindössze 1,5-2 méter magasba megnövő lombhullató cserje. Ennek köszönhetően kis és nagy méretű kertekbe egyaránt jó választás lehet, de dézsába ültetve erkélyeken vagy teraszokon is remekül érzi magát, vagyis a lakásban élőknek sem kell lemondaniuk erről a növényről.

Mivel önmagában is remekül megállja a helyét, szoliter növényként is ültethető, szépsége ugyanis így is tökéletesen kiteljesedik. Sötétbíbor színű virágait április végén, május elején nyitja, amelyek kifejezetten nagyok, körülbelül 15 centiméteresek.

További kuriózum, hogy levelei csak ezt követően hajtanak ki, vagyis az első tavaszi hetekben a kopasz ágakon tündöklő liliomokban gyönyörködhet. Igen jó fagytűrő képességgel rendelkezik, a napos, félárnyékos területeket kedveli és a savanyú talajt. Igényei nem magasak, így egy kis odafigyelés mellett annak is sikerélménye lesz vele, akinek kevés tapasztalata van a növények gondozása terén.
Adatok
Cikkszám
001-1055