Kínai mézelőfa

Részletek
Egy egészen különleges, ernyőszerű lombkoronával rendelkező díszfa, amely gyönyörű megjelenésével ékesíti a kerteket. Mivel csontszínű virágai néhány nap eltéréssel nyílnak, így nagyon sokáig élvezheti a nem mindennapi virágfürtök látványát. A fa elnevezése sem véletlen, nektárhozama ugyanis igen magas.

Ennek köszönhetően pedig a méheknek is remek helyet biztosíthat a kertjében, vagyis nem csak a saját birtokának szépségéért, de a környezetért is sokat tehet egy ilyen fa elültetésével.

Ez a Kínából származó, lombhullató díszfa akár 10 - 15 méter magadra is képes megnőni, így az esztétikáját még inkább növeli monumentális megjelenése. Nagyon gyorsan cseperedik és ellenálló a betegségekkel szemben, így azok is nyugodtan elültethetik, akik nem tartoznak a gyakorlott kertészkedők táborába. A napos helyet kedveli, szárazságtűrése pedig közepes, így tulajdonképpen megfelelő mennyiségű vízzel szinte teljesen ki lehet elégíteni ennek a fának az igényeit.

Remekül tud alkalmazkodni a városi körülményekhez, így e téren sem kell hezitálnia, ha beleszeretett a Kínai mézelőfába, amely nagyon hamar széppé és árnyékossá teszi az udvarát.
Adatok
Cikkszám
001-1051