Spartan Magasbokrú kék áfonya

Részletek
Ha szeretné, ha nagy méretű, hamvaskék áfonyákat szüretelhetne a saját kertjében a nyár első felében, akkor nem kérdés, hogy érdemes Spartan Magasbokrú kék áfonyát ültetnie.

A bokor jellemzően 1,5-1,8 méterre nő meg, esztétikai értéke pedig kiemelkedően magas, nagyom sokat tesz hozzá az udvar hangulatához. Nyáron kéklő gyümölcseivel kápráztat el, míg ősszel színes lombszíne ejti rabul a növénykedvelők szívét.

A termésének rendkívül magas az antioxidáns tartalma és sok vitamin is található benne. Érdemes napos helyre ültetni és ajánlott mindig gondoskodni a megfelelő vízellátásról. A gyümölcse nagyon sokoldalúan felhasználható, hiszen amellett, hogy frissen szüretelve a kertben állva is el lehet fogyasztani ezt a finomságot, a konyhában is sokoldalúan felhasználható.

Készülhet belőle desszert, lekvár, de akár szörp is, így a téli hónapokban is élvezheti munkája gyümölcsét a szó szoros értelmében. Ez pedig nem mindennapi élményt nyújt a növénykedvelők számára akár kezdő, akár rutinos kertészkedőkről van szó.
Adatok
Cikkszám
001-1029