Japán kúszólonc

Részletek
Ha van olyan rész a kertjében amit legszívesebben elrejteni a mások és saját szeme elől, akkor ezt most könnyedén megteheti, sőt, dekoratívvá is teheti ezt a területet a japán futólonc segítségével. Legyen az házfal, kerítés vagy maga a talaj, biztos lehet abban, hogy gyönyörűen szétterjed majd az adott felületen és elfedi azt.

Ez a kúszónövény kiemelkedik a többi közül, hiszen fehér virágai egy idő után sárgás színűvé válnak, ráadásul gondozási igénye is alacsony. Termése kékesfekete, amelyet télen hoz, így ebben az időszakban is igen komoly esztétikai értékkel bír az e növény.

Kisebb és nagyobb kertekbe egyaránt remek választás, így egyszerűen csodássá teheti az esetleg elhanyagolt területeket is, de segítségével feldobható az előkert vagy az utcafronti rész is. Sőt, a terasz vagy a balkon is befuttatható a segítségével.

Metszéssel remekül kordában tartható, így nem kell félnie attól, hogy egy idő után elveszti felette az irányítást és nem tudja koordinálni a növekedését. Mivel a madarak kedvelik ezt a növényt, segítségével a szárnyas barátokat is a kertjébe csalogathatja.
Adatok
Cikkszám
001-1026