Közönséges júdásfa

Részletek
Az elnevezése ellenére a legkevésbé sem közönséges ez a díszfa, hiszen lilás-rózsaszín virágainál már csak kékeszöld levelei különlegesebbek. A Közönséges Júdásfa jellemzően 5-6 méter magasra nő meg, bokorként vagy kisebb méretű faként funkcionál a kertekben.

További érdekessége ennek a díszfa fajtának, hogy akár még a törzsén is képes arra, hogy virágot bontson amellyel egész április és május folyamán ékesíti a kertet. Mivel lombfakadás előtt hozza a virágait, egészen elképesztő látványt nyújt, ugyanis ebben az időszakban kizárólag a színes szépségek ékesítik a fát. Az elvirágzás után sem hagy esztétikum nélkül ez a fa, ugyanis a virágokból hüvelytermések fejlődnek ki.

A napos helyeket kedveli, öntözést csak a nagy nyári szárazság idején igényel. Metszeni nem szükséges, így akár kezdőként is belevághat ennek a nem mindennapi fának az elültetésébe. Remekül mutat kisebb és nagyobb kertekben egyaránt, de ültetheti utcafrontra vagy akár előkertbe is. Biztos lehet abban, hogy virágzás idején minden környékbeli csodájára jár majd.
Adatok
Cikkszám
001-1025