Tarka levelű japán fűz

Részletek
Ez az egészen apró termetű, mindössze 1,5-2 méterre megnövő díszfa mérete ellenére képes megváltoztatni a teljes kert atmoszféráját. A legfőbb különlegessége a hosszúkás alakú leveleiben rejlik, amelyek fehér-rózsaszín-zöld foltosak.

E színes ékek mellett nem igazán feltűnő barkavirágzata viszont már azelőtt megjelenik az ágakon, hogy a téli pihenést követően kipattannának a levelei. Ősszel sárga árnyalatot vesz fel, télen pedig lehullajtja a lombját.

Ültethető elő-vagy hátsókertbe, utcafrontra, de dézsás növényként helye van a teraszokon és erkélyeken is. A meleget és a sok fényt kedveli, így ennek megfelelően érdemes számára helyet találni. Bár jól tűri a szárazságot, hőség idején a gyakori öntözést meghálálja. A hazai téli fagyok pedig nem tesznek kárt benne.

Tökéletes választás a Tarka levelű japán fűz, ha szeretne olyan növényt ültetni a kertjébe, amely önmagában tökéletes és magához vonzza a tekinteteket. Legyen szó ékes utcafrontról vagy egy nyugodt kis hátsókertről, ez a díszfa ideális lesz az Ön számára.
Adatok
Cikkszám
001-1024