Füge

Részletek
Sokan nem gondolják, de nem csak a tengerpartok közelében, de a hazai kertekben is gond nélkül lehet fügét termelni, nem véletlen, hogy Magyarországon is egyre több fügefával lehet találkozni.

A talajjal szemben nincsenek nagy igényei, azonban a meleg, napos, védett helyet kedveli, így erre fontos odafigyelni az ültetéskor. A tavaszi metszésen és a téli takarás mellett nincs vele különösebb feladat, ezt a kis gondoskodást pedig gazdagon meghálálja.

Bár szubtrópusi növény, de -15 Celsius fokig fagyálló, ám a letakarásáról azért érdemes előre gondoskodni a tél beköszöntével. Egzotikus megjelenése igazi üde színfolt az udvaron, mediterrán hangulatot kölcsönöz a kertnek, míg zamatos gyümölcse kényezteti a lelket és az ízlelőbimbókat egyaránt.

Ez az egzotikus kerti növény nagyon könnyedén nevelhető, így kevés tapasztalattal rendelkező kertészkedők számára is kitűnő választás. Nem beszélve arról, micsoda élmény az, amikor az első fügéket leszüretelheti a saját maga által ültetett és nevelt növényről.
Adatok
Cikkszám
001-1022