Babérmeggy

Részletek
A babérmeggy csodálatos örökzöld háttérnövény, amelyből akár dús sövényt is álmodhat magának. Akár 1-1,5 méter magasra is megnőnek, megfelelő visszametszés mellett pedig teljesen átláthatatlan falat képeznek, vagyis ideális térhatárolók, de fácskává is nevelhető, így szoliternövényként is megállják helyüket a kertben.

Ráadásul egész évben gyönyörködhet a zöld szépségben, hiszen leveleit a hideg beköszöntével sem hullajtja el. Levelei fényesek, élénk zöldek, bőrszerűek, első ránézésre a népszerű fűszernövényre, a babérlevélre emlékeztetnek. Nyár elején nyíló virágaiból az évszak végén termések alakulnak ki, melyek először piros színben pompáznak, majd feketévé színeződnek.

Napon és félárnyékban egyaránt jól érzi magát, a talaj szempontjából sem válogatós. Fagytűrése kiváló, így nem kell aggódni miatta a téli hónapok folyamán sem. A kártevőkkel szemben ellenálló, így minden szempontból előnyös ennek az örökzöldnek az ültetése akár kezdő, tapasztalatlan kertészkedőként is. Hiszen ez a növény igazán gazdagon meghálálja a legkisebb törődést is.
Adatok
Cikkszám
001-1014