Sötétkék, fűszeres zamatú, ropogós bogyói igazi csemegének számítanak, ugyanakkor bor alapanyagként is kiváló ez a fajta szőlő. A Néró R; csemegeszőlő magas antioxidáns tartalma miatt kifejezetten egészséges, ráadásul ez a belőle készült nedűről is elmondható.
Igen korán érő fajta, augusztus végén, szeptember elején már fogyasztásra készek a nagy, tömött fürtökön érő bogyói, amelyeknek az íze hamar magával ragad mindenkit. A talaj, valamint a fekvés iránt nincs különösebb igénye, a szárazságra mérsékelten érzékeny, viszont a téli fagyokat remekül tűri ez a típus. A gombás megbetegedések jellemzően elkerülik ez a szőlőfajtát, az esős időszakokban viszont hajlamos a rothadásra. Az olyan tipikus szőlőbetegségekre, mind a peronoszpóra és a lisztharmat, tökéletesen ellenálló, ezt jelzi a nevében helyet kapó „R” betű is.
Mindez azt jelenti, hogy nem kell gyakorlott kertésznek lennie ahhoz, hogy az Ön kertjében is gazdagon teremjen ez a típusú ropogós, húsos, hamvas szőlőfajta.