Szőlő Othello

Szőlő Othello
1 290 Ft
A szabadgyökerű szőlőket tavasszal, valamint ősszel lehet nagyobb biztonságban ültetni.
Részletek
Az Othello' - csemegeszőlő bogyóinak jellegzetes sötét, hamvaskék színe miatt könnyen felismerhető. A szeptember végén, október elején érő fürtökön közepes szőlőszemek lédúsak és ropogósak és nagyon finomak.

Ez a fajta szőlő kifejezetten ellenállónak számít a különböző betegségekkel szemben, vagyis megfelelő gondozás esetén gyakorlattal nem rendelkező hobbikertészek is sikerrel boldogulnak vele. A téli fagyokra sem érzékeny, azonban a szárazságot nehezen tűri, így nyaranta a megfelelő vízellátásról mindenképpen gondoskodni kell.

Fontos hangsúlyozni, hogy ez a szőlőtípus kifejezetten csemegézésre alkalmas, ugyanis az Európai Unió szabályai szerint nem megengedett a borkészítés ebből a fajtából. Ennek hátterében az áll, hogy bogyóinak igen magas a pektintartalma, ez pedig az erjedés során metil-alkohollá alakul át, ami káros lehet a szervezetre. Nyersen csipegetve viszont ez a veszély nem áll fenn, így ha szeretné a szó szoros értelmében élvezni munkája gyümölcsét, ez a szőlőtípus nem hiányozhat az Ön kertjéből sem.
Adatok
Cikkszám
001-1000
Mennyiségi kedvezmény
Mennyiség
Kedvezmény
Termék ára
1+  db
1 290 Ft/db
3+  db
-100 Ft/db
1 190 Ft/db